Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg krumpli, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 5 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 ek zsír, 2 db savanyú uborka, pirospaprika, só.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és vékony karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára, az uborkát nagyobb kockákra szeljük. Egy nagyobb serpenyőbe felhevítjük a zsírt és majdnem készre pirítjuk rajta a szalonnát, hagymát, kolbászt. Ráöntjük a kevés sóval felvert tojást, hozzáadjuk az uborkát, az egészet átforgatjuk és fedő alatt lassú tűzön addig sűtjük míg a tojás megkészül. Pirospaprikával megszórjuk, mikor elkészült friss kenyeret és forró citromos teát kínálunk hozzá.
Beküldte: Engi Mihály